Farsangi fánk
Elkészítés módja
1. A szétmorzsolt élesztőt és a cukrot 2 dl langyos tejben simára kikeverjük, majd letakarva felfuttatjuk.
2. Közben az átszitált lisztet összekeverjük a sóval és a vaníliás cukorral.
3. Közepére mélyedést vájunk, beletesszük a tojássárgáját, a pálinkát, a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel jól kidolgozzuk.
4. Az olvasztott vajat is hozzáadva szép, fényesre, hólyagosra dagasztjuk.
5. A tésztánk egy kissé lágyabb lesz a megszokottnál, de ettől nem kell tartani, mert sikeres lesz.
6. Lisztezett aljú kelesztőtálba tesszük, fedelét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
7. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjaink segítségével 2 cm vastagra szétnyomkodjuk.
8. Lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszúrjuk és még 15 percig letakarva pihentetjük.
9. Nem túl forró olajban kisütjük.
10. Először a lisztezett fele kerüljön alulra, ekkor fedő alatt sütjük, majd fordítás után fedő nélkül.
11. Szép nagyra fognak nőni.
12. A kisült fánkok egy részét lekvárral töltjük meg az oldalát kifúrva egy tortanyomó segítségével.
13. Töltés után meghintjük őket porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!Farsangi fánk recepthez fűződő történet, jótanács
1999-ben kaptam ezt a receptet, most készítettem el másodszor. Nagyon finom és sikeres lett. A diétázók, cukorbetegek is fogyaszthatják .
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.