Észt karácsonyi Kringle
Elkészítés módja
1. A lisztet összekeverjük a sóval.
2. Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást. Beleöntjük a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt és az egészet jó alaposan átgyúrjuk.
3. 40 percet meleg helyen kelesztjük.
4. A megkelt tésztát nagy, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,4 cm vékonyra. Nagy hely kell hozzá!
5. Elkészítjük a tölteléket. A vajat, a cukrot és a fahéjat krémesre keverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.
6. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
7. Egyik végétől kb. 1,5 cm-re, középen végigvágjuk a tekercset.
8. A felső részt az alsóra hajtjuk, majd fordítva. Összecsavarjuk a tésztát.
9. Ezután koszorúba rendezzük, vagyis a két végét egymáshoz illesztjük. Kicsit összenyomjuk.
7. A sütit sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük és az előmelegített gáztűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.
8. Ezután lekenjük tojással vagy tejjel és megszórjuk a mandulával.
9. Előmelegített sütőben 185 fokon, nem légkeveréssel - alsó/felső sütéssel - 25-30 percig sütjük.
10. Kihűtve, felszeletelve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.