Epres madártej

Elkészítés módja
1. Egy fazékban forraljuk össze a tejet a vaníliarúddal (vaníliás cukorral), ezután tegyük félre és pihentessük 10 percet, majd vegyük ki a vaníliát (ha vaníliás cukrot használunk, természetesen, elég csak kihűteni a tejet).
2. Az epret tisztítsuk meg, vegyük le a szárát, majd turmixszoljuk össze a tej 1/3 részével.
3. Következő lépésként félig verjük fel a tojásfehérjét, ezután adjunk hozzá 4 dkg cukrot és folytassuk a hab felverését, egészen addig, amíg kemény és fényes habot nem kapunk.
4. Egy lábasban forraljuk újra fel a maradék tejet és kezdődhet a habgaluskák főzése. Ehhez evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat és rakjuk a forró (nem lobogó, de gyöngyözően forró tejbe) és főzzük oldalanként 1-1 percet, majd szűrőkanál segítségével vegyük ki. (FONTOS, hogy egyszerre csak kevés galuskát főzzünk, mert a főzés közben nőni fognak és nem szabad, hogy összeérjenek.)
5. Ezután, a maradék vaníliás tejhez öntsük hozzá a tejes-epres keveréket.
6. A tojássárgáját, a mézet, a maradék cukrot és az egy evőkanálnyi lisztet kézi habverővel keverjük ki, egy kis langyos epres tejjel öntsük fel és dolgozzuk teljesen csomómentesre, majd öntsük a maradék tejhez és főzzük közepesen sűrűre.
7. Ha elkészült, reszeljük hozzá az egy citrom héját, keverjük össze, rakjuk tálalótálba és helyezzük rá a habgaluskákat.
8. Jól hűtsük be és hidegen tálaljuk!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.