Epres madártej

Epres madártej recept
Hozzávalók
•  75 ml tej (legalább 2.8 %-os)
•  1 db vaníliarúd vagy egy csomag vaníliás cukor
•  20 dkg eper
•  2 db tojás
•  8 dkg cukor
•  5 dkg méz
•  1 evőkanál finomliszt
•  1 db citrom héja

Elkészítés módja

1. Egy fazékban forraljuk össze a tejet a vaníliarúddal (vaníliás cukorral), ezután tegyük félre és pihentessük 10 percet, majd vegyük ki a vaníliát (ha vaníliás cukrot használunk, természetesen, elég csak kihűteni a tejet).

2. Az epret tisztítsuk meg, vegyük le a szárát, majd turmixszoljuk össze a tej 1/3 részével.

3. Következő lépésként félig verjük fel a tojásfehérjét, ezután adjunk hozzá 4 dkg cukrot és folytassuk a hab felverését, egészen addig, amíg kemény és fényes habot nem kapunk.

4. Egy lábasban forraljuk újra fel a maradék tejet és kezdődhet a habgaluskák főzése. Ehhez evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat és rakjuk a forró (nem lobogó, de gyöngyözően forró tejbe) és főzzük oldalanként 1-1 percet, majd szűrőkanál segítségével vegyük ki. (FONTOS, hogy egyszerre csak kevés galuskát főzzünk, mert a főzés közben nőni fognak és nem szabad, hogy összeérjenek.)

5. Ezután, a maradék vaníliás tejhez öntsük hozzá a tejes-epres keveréket.

6. A tojássárgáját, a mézet, a maradék cukrot és az egy evőkanálnyi lisztet kézi habverővel keverjük ki, egy kis langyos epres tejjel öntsük fel és dolgozzuk teljesen csomómentesre, majd öntsük a maradék tejhez és főzzük közepesen sűrűre.

7. Ha elkészült, reszeljük hozzá az egy citrom héját, keverjük össze, rakjuk tálalótálba és helyezzük rá a habgaluskákat.

8. Jól hűtsük be és hidegen tálaljuk!

A leírásban szereplő Epres madártej recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (madártej) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.