Elzászi kuglóf

Elkészítés módja
1. A szétmorzsolt élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
2. Egy tálban a lisztet a cukrokkal, sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük.
3. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a megmaradt tejjel jól kidolgozzuk.
4. Utolján az olvasztott vajjal szép fényesre dagasztjuk.
5. Kissé lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
6. A megkelt tésztát elfelezzük.
7. Az egyik feléből hosszabb rudat sodrunk, míg a másik felébe bele dolgozzuk a kakaóport.
8. Ebből is rudat sodrunk és a két tésztát összetekerjük.
9. A formát vastagon vajjal kikenjük, egy kanál mandulaforgáccsal megszórjuk és a tésztát az aljába tesszük.
10. Letakarjuk és duplájára kelesztjük. 190 fokra melegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
11. Idő közben alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
12. A kisült kuglófot egy tálcára borítjuk.
13. Tálaláskor baracklekvárral lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.