Egzotikus csirkenyárs

Elkészítés módja
1. A felsőcombok csontját a hús mellett éles késsel föllazítjuk, de kicsontozni nem kell. A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk. Ehhez a recepthez csak a húsos része (szárnytő) kell, a többit tegyük el, levesbe még jó lesz. Enyhén megsózzuk.
2. A páchoz az olajat a szójamártással, a mustárral, a currypor-ral, a korianderrel, a szegfűszeggel,
a gyömbérrel, a durvára vágott pörkölt földimogyoróval, a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel és a mézzel összekeverjük. A combokat és a szárnyat beleforgatjuk, majd letakarva, hűtőszekrényben egy éjjelen át érleljük.3. Másnap a pácolt húsokat váltakozva nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk úgy, hogy a comb keresztben, a szárnytő pedig kicsit ferdén kerüljön rá. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk. Törekedjünk arra, hogy a rostély a lehető legmagasabban legyen, mert a vastag comboknak sok idő kell, hogy átsüljenek, nem pirulhatnak hirtelen. Többször megforgatva, tényleg lassú tűz fölött kb. 35 percig sütjük. Közben szükség szerint olajjal is kenegetjük.
Nekünk nagyon ízlett, tessék bátran kipróbálni. :)
Ez, biztos, isteni .finom.