Aszalt sárgabarackkal és szárított paradicsommal tölött csirkecomb
Elkészítés módja
2. Amikor begyújtottuk a tüzet, és jó erős a parázs, a paprikahabhoz való paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és olajjal vékonyan megkenve rácsra rakjuk, többször megforgatva színesre sütjük. Néhány pillanatra hideg vízbe rakjuk, majd a héját lehúzva tálalásig hűlni hagyjuk.
3. A grill lapot (ennek híján a grillrácsra tett serpenyőt) egy kevés olajjal megkenjük, a félretett hagymát és fokhagymát többször megforgatva megfonnyasztjuk rajta. Az aszalt barackot és a szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, kissé megsózzuk, frissen őrölt borskeverékkel fűszerezzük. A lecsöpögtetett felsőcombokba, a csont helyére halmozzuk, és a combokat eredeti formájukra visszaigazítjuk. Hústűvel rögzítjük. A húsdarabok bőre alá 1-2 ágacska origanot bújtatunk.
3. A töltött felső és az alsócombokat közepesen erősen izzó faszénparázs fölé grillrácsra rakjuk, két-három ujjnyi rést hagyva lefödjük, és 40-45 perc alatt megsütjük. Közben olajos páclevével többször megkenjük, enyhén megsózzuk, és párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
4. A cukkinit félcenti vastagon fölkarikázzuk, pár csepp citromlével ízesítjük, enyhén megsózzuk, sütésig félretesszük. A tökmagot és a lemmagot ugyancsak grill lapon (ennek híján grillrácsra tett serpenyőben) megpirítjuk. Ahogy közeleg a tálalás pillanata, a kihűlt sült paprikát átpasszírozzuk vagy merülőmixerrel pürésítjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a habbá vert tejszínbe forgatjuk. 6-7 perccel azelőtt, hogy a hús megpuhulna, a cukkiniket mellérakjuk, olajjal kenegetve mindkét oldalukat megsütjük.5. Egy grill lapot (ennek híján a grillrácsra tett serpenyőt) megolajozunk. Ha kellően forró, ráöntjük a csipetnyi sóval fölvert tojást. A pirított mag javát rászórjuk. Kocsonyásodásig sütjük, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik oldalát is megsütjük.
6. Következik a tálalás. Minden tányérra egy alsócombot rakunk, és háromba vágva mellérakjuk a töltött felsőcombot is. A frissiben elkészült tojáslepényt kiszúrjuk vagy négyzetekre vágjuk, és a sült cukkinivel rétegezve a hús mellé tornyozzuk. A paprikahabot melléhalmozzuk és a maradék magot mellészórjuk díszítésképpen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.