Aszalt sárgabarackkal és szárított paradicsommal tölött csirkecomb

Aszalt sárgabarackkal és szárított paradicsommal tölött csirkecomb recept
Hozzávalók
•  4 csirkecomb
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 közepes vöröshagyma
•  néhány ágacska friss origano
•  5-6 evőkanál szőlőmagolaj
•  4-4 aszalt sárgabarack és szárított paradicsom
• 
•  színes bors (borkeverék)
a körethez:
•  2-2 evőkanál tisztított tökmag és lenmag
•  4 evőkanál olaj
•  4 tojás
•  1 kisebb zsenge cukkini
• 
a paprikahabhoz:
•  2 piros húsú kaliforniai paprika
•  1 evőkanál szőlőmagolaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 dl habtejszín

Elkészítés módja

1.A csirkecombokat bőrös oldalukkal lefelé vágódeszkára rakjuk, a forgónál félbevágjuk, és a felső combjaikat kifilézzük, azaz a csontot kiszedjük belőle. A csont helyén belülről jobbra is, balra is bevágjuk a húst, és kihajtjuk, így lehet majd megtölteni. Az előkészített combokat (beleértve az alsócombokat is) egy tálba rakjuk. A fokhagymát és a félbevágott vöröshagymát vékonyan fölszeleteljük, a felét félretesszük. 1-2 ágacska origano levélkéit a szárról lecsipkedjük, és a fele hagymával együtt az olajba keverjük. Az előkészített combokra öntjük, és alaposan beledörzsöljük a húsba. Letakarva pár órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

2. Amikor begyújtottuk a tüzet, és jó erős a parázs, a paprikahabhoz való paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és olajjal vékonyan megkenve rácsra rakjuk, többször megforgatva színesre sütjük. Néhány pillanatra hideg vízbe rakjuk, majd a héját lehúzva tálalásig hűlni hagyjuk.

3. A grill lapot (ennek híján a grillrácsra tett serpenyőt) egy kevés olajjal megkenjük, a félretett hagymát és fokhagymát többször megforgatva megfonnyasztjuk rajta. Az aszalt barackot és a szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, kissé megsózzuk, frissen őrölt borskeverékkel fűszerezzük. A lecsöpögtetett felsőcombokba, a csont helyére halmozzuk, és a combokat eredeti formájukra visszaigazítjuk. Hústűvel rögzítjük. A húsdarabok bőre alá 1-2 ágacska origanot bújtatunk.

3. A töltött felső és az alsócombokat közepesen erősen izzó faszénparázs fölé grillrácsra rakjuk, két-három ujjnyi rést hagyva lefödjük, és 40-45 perc alatt megsütjük. Közben olajos páclevével többször megkenjük, enyhén megsózzuk, és párszor megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.

4. A cukkinit félcenti vastagon fölkarikázzuk, pár csepp citromlével ízesítjük, enyhén megsózzuk, sütésig félretesszük. A tökmagot és a lemmagot ugyancsak grill lapon (ennek híján grillrácsra tett serpenyőben) megpirítjuk. Ahogy közeleg a tálalás pillanata, a kihűlt sült paprikát átpasszírozzuk vagy merülőmixerrel pürésítjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a habbá vert tejszínbe forgatjuk. 6-7 perccel azelőtt, hogy a hús megpuhulna, a cukkiniket mellérakjuk, olajjal kenegetve mindkét oldalukat megsütjük.

5. Egy grill lapot (ennek híján a grillrácsra tett serpenyőt) megolajozunk. Ha kellően forró, ráöntjük a csipetnyi sóval fölvert tojást. A pirított mag javát rászórjuk. Kocsonyásodásig sütjük, lapátkanállal óvatosan megfordítva a másik oldalát is megsütjük.

6. Következik a tálalás. Minden tányérra egy alsócombot rakunk, és háromba vágva mellérakjuk a töltött felsőcombot is. A frissiben elkészült tojáslepényt kiszúrjuk vagy négyzetekre vágjuk, és a sült cukkinivel rétegezve a hús mellé tornyozzuk. A paprikahabot melléhalmozzuk és a maradék magot mellészórjuk díszítésképpen.

A leírásban szereplő Aszalt sárgabarackkal és szárított paradicsommal tölött csirkecomb recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.