Zöldséges pulykakebab
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd kb. 20 dekát levágunk belőle. Ezt ledaráljuk, a maradékot pedig vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk és félre rakjuk.
2. A darált pulykát, sóval, borssal ízesítjük, a mustárral, a paprikakrémmel meg a zúzott fokhagymával pikánsra fűszerezzük.
3. A szeleteket deszkára fektetjük, majd mindegyikre egy evőkanálnyi fűszeres tölteléket halmozunk. A szeleteket föltekerjük, majd a megmosott, szárától megfosztott koktélparadicsommal és a kis kockákra vágott cukkinival váltakozva, olajozott bambusznyársra húzzuk.
4. Parázsló faszén fölé helyezett grillrácsra fektetjük, (sütőben is elkészíthető) és kevés olajjal kenegetve, ropogós pirosra sütjük. Sütés közben néhányszor megforgatjuk.
5. Tálaláskor friss salátát, és fűszeres joghurtmártást kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.