Tex-mex pulykajava
Elkészítés módja
1. A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit, esetleges inas részeit bevágjuk.
2. Egy tálban a mustárt, az olajat, a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a cukrot és az Erős Pistát összekeverjük. A húst belerakjuk és alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel. Letakarva 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe.
3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a fűszeres pulykaszeleteket rárakjuk és egyszer-kétszer megforgatva kb. 6 perc alatt megsütjük.
4. Köretként paradicsomos kukoricás babsaláta illik hozzá. Ez úgy készül, hogy 1 vöröshagymát megtisztítunk, finomra vágjuk vagy lereszeljük. Egy serpenyőben vagy lábasban 3 evőkanál olajat megforrósítunk, a hagymát rászórjuk, közepes lángon 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. 15 deka sűrített paradicsomot hozzákeverünk, kb. 1 deci vízzel hígítjuk (ez lehet a babkonzerv leve is), fél citrom kifacsart és átszűrt levével és 1-2 evőkanál porcukorral ízesítjük, egy-egy csipetnyi rozmaringgal meg kakukkfűvel fűszerezzük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Tehetünk bele egy kevés csípős Piros aranyat vagy Erős Pistát is. Éppen csak 1-2 percig forraljuk, hűlni hagyjuk, majd nagyjából 40 dekányi konzervbabot és 20 dekányi konzervkukoricát belekeverünk és tálalásig behűtjük.
Tex-mex pulykajava recepthez fűződő történet, jótanács
Pulyka helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy: például szűzpecsenyét, marhahátszínt, csirkemellet, harcsafilét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.