Édes muffin alaprecept

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A cukrot, a tojást, a tejet meg az olajat belekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával úgy töltjük meg, hogy a háromnegyedükig legyenek tele.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kis vajjal és lekvárral szokás kínálni.
Édes muffin alaprecept recepthez fűződő történet, jótanács
A muffin Amerika-szerte népszerű sütemény, többnyire reggelire fogyasztják. Számtalan változata létezik; alapreceptje jól variálható. Például a tészta masszáját szűk maréknyi mazsolával vagy fölkockázott aszalt gyümölccsel is gazdagíthatjuk, de készülhet friss vagy fagyasztott ribiszkével illetve áfonyával is. Gyümölcsök helyett 6-8 dkg apróra vágott csokoládét vagy csokoládéreszeléket is belekeverhetünk. A tészta masszájába 2 evőkanálnyi liszt helyett keserű kakaópor is kerülhet, sőt 6-8 deka olvasztott csokoládéval is gazdagíthatjuk. Kristálycukor helyett mézzel vagy valódi barna cukor is süthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.