Almás, diókérges muffin
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást, a puha (szobahőmérsékletű) margarint (vajat), a tejet, a héjastól lereszelt almát és a mazsolát.
2. Vajjal (margarinnal) kikent közepes muffinsütő mélyedéseibe töltjük, a tetejüket 3-3 evőkanál durvára darált dió és kristálycukor keverékével meghintjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10-15 percig, végül a kis süteményeket rácsra rakjuk kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.