Pina Colada muffin

Elkészítés módja
1. A kókuszreszeléket egy serpenyőben kevergetve világosra pirítjuk, majd a tejet ráöntjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Először az olajat, azután a narancslevet, a rumot és a tejes kókuszt adjuk hozzá.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a lecsöpögtetett, apróra vágott ananásszal együtt.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. Az ananászos, kókuszos masszával háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5.A mázhoz a porcukrot az ananászlével és a rummal addig keverjük, míg sima, sűrű máz nem lesz belőle, azután a muffinokra locsoljuk és mielőtt megdermedne rajtuk, a kókuszreszelékkel meghintjük, így odatapad a tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.