Almás, joghurtos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a sóval és a cukorral összeforgatjuk. A joghurtot először magában, majd a tojással keverjük habosra. Az olvasztott vajat (margarint) és a citrom reszelt héját hozzáadjuk, majd a cukros liszttel összekeverjük, végül a meghámozott, apró kockákra vágott almát is hozzáadjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Nagyjából 3 evőkanál kristálycukrot 1 mokkáskanál őrölt fahéjjal összekeverünk, a muffinok tetejére szórjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.