Ecetes paprikasaláta
Elkészítés módja
1. A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk. Ez történhet úgy, hogy a szárát megfogva a csőbe nyomjuk, majd kihúzzuk. A másik megoldás, ha kiskéssel kanyarítjuk ki belőle.
2. Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk.
3. Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A paprikát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. Így hagyjuk kihűlni.
Ecetes paprikasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Az ecetes levet néhány szem fekete borssal vagy borskeverékkel (így aromásabb), mustármaggal és 1-2 babérlevéllel is fűszerezhetjük. A csípős ízeket kedvelők 1-2 cső erős paprikát is beleszeletelhetnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.