Ecetes gombasaláta

Elkészítés módja
1. A gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, és enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük.
2. Ezalatt a megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, majd a gombához keverjük. Épp csak egyet forralunk rajta, majd leszűrve hűlni hagyjuk.
3. Az öntethez az ecetet és a porcukrot 2 deci vízben kiskanállal kevergetve föloldjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd a hagymás gombára öntjük. Letakarva hűtőszekrényben érleljük néhány
órán át.4. Aki szereti, fölaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával is fűszerezheti.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.