Dióhabos csónak

Dióhabos csónak recept
Hozzávalók
•  1 csomag 40 dkg-os vajastészta
•  20 dkg darált dió
•  3 tojásfehérje
•  20 dkg cukor
•  1 citrom reszelt héja
•  kevés rum
•  1 csomag vaníliás cukor
•  porcukor a szóráshoz
•  1 tojás a kenéshez

Elkészítés módja

1. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, a diót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral elkeverjük és a rummal is, majd a tojáshabhoz vegyítjük.

2. A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra és téglalapokat vágunk belőle.

3. A tésztába teszünk a diótöltelékből és összehajtjuk, mint egy könyvet.

4. Felállítjuk és a két végét összecsípjük, mint egy kis csónakot.

5. A széleit megkenjük tojással és egy papírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kellő távolságra.

6. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük 15 perc alatt.

7. Porcukorral meghintjük.

A leírásban szereplő Dióhabos csónak recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Dióhabos csónak recept - 1 hozzászólás

  1. Pöttyös
    Pöttyös #5313 2013. 05. 17. 11:22 Válasz

    Ha diós,csak finom lehet.Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Dióhabos csónak recept - 1 hozzászólás

  1. Pöttyös
    Pöttyös #5313 2013. 05. 17. 11:22 Válasz

    Ha diós,csak finom lehet.Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.