Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával

Elkészítés módja
1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk és óvatosan elkezdjük forgatni, tágítani.
2. A kolbászt bekenjük olajjal, így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét. Sózzuk, borsozzuk.
3. Veszünk egy teflontepsit, kikenjük olajjal, majd beletesszük a befűszerezett, megtöltött szűzpecsenyét.
4. Mellétesszük a tepsibe a negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.
5. Fóliával lefedjük, majd 30 percre 180 fokon előmelegített sütőbe toljuk.
6. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, belerakjuk a karikára vágott burgonyát és a negyedekre vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd újra lefedjük az alufóliával. Visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük.
7. Ezt követően levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.
8. Amíg sül a húsunk, elkészítjük a pirított gombát.
9. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.
10. Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát. Sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
11. Ha mindennel elkészültünk, kicsit pihentetjük a húst. Ezt követően vastagabb szeletekre, lehetőleg ferdén vágjuk fel.
Mindent együttesen tálalunk.Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával recepthez fűződő történet, jótanács
Egy ünnepi finomság! Az ünnepi asztalról nem hiányozhat!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.