Gombás csülök
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, majd egy lábasba dobjuk. Annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk, az egész borssal, a babérlevéllel, az egyik megtisztított vöröshagymával meg a fokhagymával fűszerezzük, és kis lángon puhára főzzük.
2. Közben a maradék hagymát fölaprítjuk, 4 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított és cikkekre vágott gombát rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve megpároljuk. A liszttel elkevert tejföllel sűrítjük, kiforraljuk.
3. A csülköt a főzőlevéből egy szűrőlapáttal tepsire rakjuk, a maradék olajon megfuttatjuk, és forró sütőben, kb. 25 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
4. Kissé kihűtjük, majd 2 centis kockákra vágva a tejfölös gombához adjuk. Összeforgatjuk, kissé átforrósítjuk, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, és zsemlegombóccal vagy pirított hagymás burgonyával körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.