Deák-szelet

Elkészítés módja
1. A húst a rostjaira merőlegesen 4 nagy vagy 8 kisebb szeletre vágjuk. Kissé kiverjük, a széleit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Ezután a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük.
3. Közben a mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, ne piruljon meg. A tejfölt ráöntjük, kevergetve fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a húsra kanalazzuk. Bő olajban sütött, lecsöpögtetett krumplit kínálunk köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.