Cukkinivel töltött gomba

Cukkinivel töltött gomba recept

Elkészítés módja

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük be az olívaolajjal a megmosott, konyhatörlővel leitatott gombákat (nem kell megpucolni!). Toljuk be a sütőbe és süssük 10 percig.

2. Közben reszeljük le a cukkinit, aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és egy serpenyőben kevés olajban pároljunk meg (6-7 perc) mindent együtt.

3. Aprítsuk fel az olajbogyókat, adjuk hozzá a kézzel eldolgozott feta sajtot, feldarabolt szárított paradicsomokat stb. Fűszerezzük meg sóval, borssal, oregánóval, majd töltsük meg ezzel a töltelékkel a gombafejeket. Toljuk vissza a gombát a sütőbe és süssük további 6 percig.

4. Előételként salátával fogyasszuk vagy főételként grillezett marhasztékkel és főtt kukoricával.

Cukkinivel töltött gomba recepthez fűződő történet, jótanács

A zöld olajbogyót kihagytam a receptből és, mint a képen is látható grillezett paprikával és quinoával körítve tálaltam.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.