Cukkinivel töltött gomba

Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük be az olívaolajjal a megmosott, konyhatörlővel leitatott gombákat (nem kell megpucolni!). Toljuk be a sütőbe és süssük 10 percig.
2. Közben reszeljük le a cukkinit, aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és egy serpenyőben kevés olajban pároljunk meg (6-7 perc) mindent együtt.
3. Aprítsuk fel az olajbogyókat, adjuk hozzá a kézzel eldolgozott feta sajtot, feldarabolt szárított paradicsomokat stb. Fűszerezzük meg sóval, borssal, oregánóval, majd töltsük meg ezzel a töltelékkel a gombafejeket. Toljuk vissza a gombát a sütőbe és süssük további 6 percig.
4. Előételként salátával fogyasszuk vagy főételként grillezett marhasztékkel és főtt kukoricával.
Cukkinivel töltött gomba recepthez fűződő történet, jótanács
A zöld olajbogyót kihagytam a receptből és, mint a képen is látható grillezett paprikával és quinoával körítve tálaltam.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.