Cukkinis, diós mazsolás

Elkészítés módja
1. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. A tejet és az olajat hozzáadjuk, tovább keverjük.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a citromhéjjal összeforgatjuk, a tojásos masszába keverjük. A megmosott, meghámozott cukkinit a reszelő kis lyukú oldalán lereszeljük, 5 percnyi pihentetés után kinyomkodjuk, majd a durvára vágott dióval és a mazsolával együtt az előzőekbe forgatjuk.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.