Csokoládés, kókuszos muffin

Elkészítés módja
1. A tejet egy kis lábasba öntjük, a csokoládét beletördeljük, és addig melegítjük, míg fölolvad benne.
2. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, a csokis tejet is hozzáöntjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.