Csokoládés, kávés muffin
Elkészítés módja
1. A csokoládét lereszeljük vagy durvára vágjuk, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk. A neszkávét a forró vízben föloldjuk.
2. A tojást a kétféle cukorral kikeverjük, ez elektromos habverővel 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint), a tejet és a már kissé kihűlt kávét hozzáadjuk végül a csokoládés liszttel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokis masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.