Csokis, kakaós muffin
Elkészítés módja
1. Az étcsokoládét lereszeljük, majd a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, ezt elektromos habverővel a legkönnyebb.
2. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, azután a tejfölt majd a tejet adjuk hozzá. A lisztes csokoládés masszához keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.