Csokireszelékes (csokidarás) muffin

Elkészítés módja
1. A főzőtejszínt egy lábasban meglangyosítjuk, és az apróra tördelt étcsokoládét fölolvasztunk benne. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a csokireszelékkel összeforgatjuk.
2. A tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, ezt elektromos habverővel a legkönnyebb. Az olajat beledolgozzuk, majd először a csokis tejszínt, azután a csokireszelékes lisztet adjuk hozzá.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.