Csipkebogyó parfé

Elkészítés módja
1. A tojásokat egy tálba ütjük, a cukrot rászórjuk, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg sűrű, krémszerű massza lesz. Ez 4-5 perc, majd továbbra is keverve kanalanként beledolgozzuk a lekvárt.
2. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal, - hogy ne törjük - , de azért alaposan a lekváros tojásos masszába forgatjuk. Egy tálkába kanalazzuk, és lefagyasztjuk.
3. Tálaláskor forró vízbe mártott evőkanalakkal nagy hosszúkás „galuskákat” formálunk belőle, de adagolhatjuk fagylaltkanállal is, és tányérra rakjuk.
4. Tejszínhabbal megkoronázzuk, kikevert erdei gyümölcs lekvárral meglocsoljuk és mentalevéllel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.