Csíkos kalács
Elkészítés módja
1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. A lisztet tálba szitáljuk, belerakjuk a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
3. Jól kidagasztjuk, majd kétfelé vesszük a tésztát. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és átgyúrjuk. Kb. fél óra alatt megkelesztjük a két tésztát.
4. Kinyújtjuk mind a két tésztát, majd a fehérre rátesszük a sötétet.
5. Összehajtjuk és újra kinyújtjuk, ezt még kétszer megismételjük addig, amíg nem lesz szép csíkos.
6. Ezután fonjuk, formába tesszük és a kissé felvert tojással lekenjük a tetejét.
7. Hideg sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.