Cseresznyetorta
Elkészítés módja
1. A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, megmossuk és lecsöpögtetjük egy szűrőben. Egy tálba tesszük és meglocsoljuk rummal. Kicsit állni hagyjuk és ismét lecsöpögtetjük.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és az előzőekhez adjuk.
3. A fahéjat, a sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük a liszttel és apránként a masszába keverjük. Ezek után a morzsával és a citromhéjjal elkevert diót is hozzáadjuk.
4. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk és rászórjuk a cseresznyét is.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha nem ragad, akkor jó.
6. 10 percig a formában pihentetjük, utána rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Legalább nem hízunk el.... :)
Finom süti,csak az a baj vele,hogy 1-nél nem lehet többet belőle enni,mert elűli az ember gyomrát.