Cole slaw saláta
Elkészítés módja
1. Az első változathoz a káposztát kettévágjuk, torzsáját kimetsszük. Vágódeszkára fektetjük, és volt torzsájára merőlegesen vékonyan felszeleteljük vagy uborkagyalun legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában ezt is vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük.
2. Együtt egy tálba tesszük, megsózzuk, és többször megforgatva 1 órán át érleljük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk, majd a majonézzel összekeverjük. Fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, végül a mézzel meg a tormával kellemesen pikánsra ízesítjük.
3. A második változathoz az összes zöldséget megtisztítjuk, azután durvára (a reszelő
nagy lyukú oldalán) reszeljük. Egy tálba tesszük, megsózzuk, és többször megforgatva 40 percen át érleljük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk.4. A majonézt a tejföllel, a tejszínnel, a mézzel és a citromlével összekeverjük. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, végül a tormával kellemesen pikánsra ízesítjük. A zöldséget beleforgatjuk, és legalább 1 órán át letakarva hűtőszekrényben érleljük.
:) Várjuk nagy szeretettel.
Rendben van, akkor osszeszedem magam, es elkeszitem, lefotozom, es felteszem. :)
Pedig kíváncsian várnák a látogatók, hogy hogy készül ez más tájon és másképp. Szerintem töltse fel nyugodtan.
Koszonom a receptet! Szerettem volna feltenni a sajat Cole Slaw-mat, de igy eltekintek tole. :) Anyosom a kaposztat siman leforrazza cole slaw keszitesehez, mint a megszokott kaposzta salatahoz szokas. A feher kaposzta melle szoktak beleapritani egy kis lila kaposztat is, jol mutat. Nagyon finom a Cole slaw, erdemes kiprobalni. Es meg erdemes a felszeletelt kaposztat aprobb darabokra, kisebb szalakra apritani, ugy talan meg gusztusosabb.