Citromos túrótorta

Elkészítés módja
1. A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele, a tojást hozzáadjuk.
2. A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük, a cukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk.
3. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
4. A tésztát tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük és a tészta peremét megemeljük.
5. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük.
6. A tojásokat a cukorral, citromaromával habosra felverjük. Először a túrót, majd az átszitált pudingport, végül a tejet keverjük hozzá.
7. A túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük.
8. A kisült tésztát kivesszük a sütőből és egy rácson hűtjük ki. Kivesszük a formából és egy tálcán helyezzük el.
9. A tortát citromkarikákkal és levelekkel díszítjük. Meghintjük porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Sütési hő (előmelegített):elektromos sütőnél 180 fok, hőlégkeveréses sütőnél 160 fok, gázhőfokon 4. Sütésidő: kb. 50-60 perc
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.