Citromos, párolt tengeri hal
Elkészítés módja
1. A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egész borsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.
2. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.
3. A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.
4. Tálaláskor a köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.
Az biztos, a szív és érrendszeri betegségek esküdt ellensége a hal. :) Más tészta, hogy ráadásul finom is.
Nagyszerű fogás a fogyókúrázó családtagoknak. Meg amúgy is.