Céklás humusz

Elkészítés módja
1. Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk meg.
2. Ezután öntsük egy tányérra, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A céklát főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Ezután hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.
5. A csicseriborsó levét szűrjük le, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel és ízlés szerint sóval, őrölt borssal együtt botmixerrel pépesítsük.
6. Ezután hagyjuk egy rövid ideig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Céklás humusz recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt a céklás humusz tetejét szórjuk meg a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel, és ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá ízlés szerint kenyeret vagy péksüteményt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.