Bélszíncarpaccio

Elkészítés módja
1. A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.
2. A sajtot lereszeljük, sőt, késsel még tovább is aprítjuk. A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyan fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel) és azonnal tálra rakjuk.
3. A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.
Bélszíncarpaccio recepthez fűződő történet, jótanács
Marha helyett őz, szarvas vagy vaddisznó bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.