Bélszíncarpaccio

Bélszíncarpaccio  recept
Hozzávalók
•  60 dkg bélszín (de a szép hátszín is jó)
•  2 evőkanál mustár
•  őrölt fekete bors
•  10 dkg parmezán sajt
•  1 nagyobb citrom leve
• 
•  6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés módja

1. A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.

2. A sajtot lereszeljük, sőt, késsel még tovább is aprítjuk. A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyan fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel) és azonnal tálra rakjuk.

3. A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Bélszíncarpaccio recepthez fűződő történet, jótanács

Marha helyett őz, szarvas vagy vaddisznó bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.

A leírásban szereplő Bélszíncarpaccio recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bélszín) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.