Aszalt gyümölcsös nyúlpástétom

Aszalt gyümölcsös nyúlpástétom recept
Hozzávalók
•  kb. 1.3 kg konyhakész házinyúl (legjobb a lapocka és a comb de lehet egészben egy fél is)
•  1 vöröshagyma vagy arasznyi póréhagyma
•  2 sárgarépa
•  2 újhagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 babérlevél
•  fél csokor petrezselyem
•  2 ág kakukkfű
•  1 evőkanál só
•  10-10 dkg kimagozott aszalt szilva és felezett aszalt sárgabarack
•  2 dl száraz fehérbor
•  1 csomag zselatinpor (2.5 dkg)
•  5 dkg tisztított sótlan mogyoró

Elkészítés módja

1. A nyulat megmossuk, a combot és a lapockát a forgónál, a gerincet pedig hosszában félbehasítjuk, és fazékba rakjuk. 2,5-3 liter vizet öntünk rá.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, földaraboljuk, majd a babérlevéllel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel meg a sóval együtt a nyúlhoz adjuk. Fölforraljuk, félig lefedjük, és kis lángon szűk 1 órán át főzzük.

3. Ezalatt a szilvát meg a barackot tálba szórjuk, és a bort ráöntjük. A puha nyulat az edényből kiemeljük, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd kicsontozzuk, húsát közepes darabokra vágjuk.

4. Főzőlevéből – miután a zsírt papírszalvétával leitattuk róla – 5 decit kimerünk. Az aszalt gyümölcsökről a bort hozzászűrjük, majd a tűzre tesszük. Amint forr, a zselatint vékony sugárban beleszórjuk, és az újraforrásig kevergetjük, különben könnyen leég. Kis lángon 5 percig főzzük, 10 percig pihentetjük, végül konyharuhán vagy gézvásznon átszűrjük.

5. A mogyorót durvára vágjuk. A húst a gyümölcsökkel meg a mogyoróval egy vízzel kiöblített 1,5 literes pástétomformába rétegezzük, a már csak langyos boros-zselatinos húslevest ráöntjük. A forma oldalát kicsit megütögetjük, hogy a lé mindenhová egyenletesen befolyjon.

6. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Végül néhány másodpercre meleg vízbe állítjuk, majd tartalmát vágódeszkára borítjuk. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, és valamilyen pikáns gyümölcsízzel, például eperrel, áfonyával körülöntjük.

A leírásban szereplő Aszalt gyümölcsös nyúlpástétom recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.