Burgonyás rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A megfőtt burgonyának lehúzom a héját és karikákra szeletelem.
2. A kolbászt is felkarikázom.
3. Az olajat felmelegítem, a hagymákat kicsit megfonnyasztom benne majd kiszedem az olajból.
4. A káposztát is kicsit megdinsztelem.
5. A kolbászkarikákat és a vékony sonkaszeletekkel kicsit megsütöm.
6. A sütőedényt olajjal kicsit megkenem és morzsával meghintem.
7. A sütőedény aljára teszek a káposztából, erre teszem a hagymákat amit megpároltam.
8. A hagymára a burgonyakarikákat, a kolbászkarikákat, sonkaszeleteket, erre tejfölt és reszelt sajtot teszek, majd ismét káposztát, egészen addig amíg tartanak a hozzávalók, majd a tetejét ismét káposztával, tejföllel és sajttal lezárom.
9. Az edényt letakarva 190 fokon megsütöttem. 10-15 perc után leveszem a sütőedény tetejét és az ételt szép pirosra megsütöm.
Tetszik a recept, lehet kipróbálom.