Burgonyás lángos

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a cukorral és kb. 1 deci langyos tejjel felfuttatom.
2. A burgonyát meghámozom és sós vízben puhára megfőzöm.
3. Amikor megfőtt leszűröm és krumplinyomón áttöröm és hagyom kihűlni.
4. A kihűlt burgonyát a liszttel és sóval összekeverem, dagasztógépbe teszem és hozzáadom a felfutott élesztőt és a maradék tejet.
5. A géppel sima tésztává dolgozom, majd letakarom és a duplájára kelesztem.
6. Amikor megkelt kiöntöm a deszkára, átgyúrom és kb. 1 centi vastagra kinyújtom. 10-12 centi átmérőjű kiszúróval kiszaggatom és letakarva újra kelesztem 10-15 percig.
7. Amikor az olaj meleg, akkor olajos kézzel a kiszaggatott lángostésztát még tovább nyújtom, végül az olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
8. A kisült tésztát sütőpapírra szedem, hogy az olaj lecsepegjen róla.
9. Tejföllel, fokhagymával és sajttal megkenve tálalom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.