Bukta házi baracklekvárral

Elkészítés módja
1. Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, tojássárgájával, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk és duplájára kelesztjük.
3. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.
4. A darabokat eltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
5. A buktákat ütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk és felvert, cukros tojással lekenjük.
6. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
7. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
8. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.