Bukta házi baracklekvárral

Bukta házi baracklekvárral recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  kb. 3.5 dl tej
•  5 dkg élesztő
•  70 dkg liszt
•  5 dkg porcukor
•  4 tojássárgája
•  7 dkg olvasztott margarin
•  csipet só
•  1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
•  1 db felvert tojás
•  1 mokkáskanál cukor
A töltelékhez:
•  házi baracklekvár
A bukta locsolásához:
•  0.8 dl langyos tej
•  1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés módja

1. Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

2. A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, tojássárgájával, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk és duplájára kelesztjük.

3. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.

4. A darabokat eltekerjük és a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

5. A buktákat ütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk és felvert, cukros tojással lekenjük.

6. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.

7. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.

8. Porcukorral megszórva tálaljuk.

A leírásban szereplő Bukta házi baracklekvárral recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek, bukta, baracklekvár) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.