Bugaci disznótoros reggeli

Elkészítés módja
1. A lapockát 2-2,5 centis kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. Együtt egy lábasba rakjuk, kb. 1 deci vizet öntünk rá. A csírájától megfosztott fokhagymagerezdeket elkaparjuk, a köménnyel együtt a hagymás húshoz adjuk, megsózzuk. Kevergetve pároljuk, ha zsírjára sült, újra öntünk rá egy kevés vizet.
2. Közben a savanyú hagymához a hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük. Egy tálba szórjuk, 1 jó kiskanál sóval beszórjuk, összeforgatjuk. 25-30 percre félretesszük. A vízben a porcukrot és az ecetet kanállal addig keverjük, míg föloldódnak. A hagymát a sótól kinyomkodjuk, az ecetes lébe keverjük, a fehér borssal fűszerezzük, tálalásig félretesszük.
3. Amikor a hús háromnegyedig megpuhult, a pirospaprikát belekeverjük, a fehér borssal fűszerezzük. A májat a húshoz hasonló nagyságú kockákra vágjuk, a majdnem kész pörkölthöz adjuk, kb. 10 perc alatt készre főzzük.
4. Azon frissiben tányérokra halmozzuk, s a tetejükre púpozzuk a kinyomkodott hagymát. Puha bélű friss kenyérrel vagy főtt krumplival tálaljuk.
Bugaci disznótoros reggeli recepthez fűződő történet, jótanács
Bugac környékének hagyományos étele, disznótor alkalmával a leeső (nyesedék) húsokból készítik reggelire.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.