Brokkolis, sonkás makaróni

Elkészítés módja
1. A brokkolit megmosom utána rózsáira szedem.
2. Kiskanál szódabikarbónás vízben roppanósra megfőzöm, de ügyelek, hogy ne főzzem szét.
3. A hagymát felszelem kis kockákra és a forró olajon, ami csupán 1-2 evőkanálnyi megfonnyasztom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott gépsonkát.
4. A tésztát lobogó-forró sós vízben megfőzöm és összekeverem a hagymás sonkával.
5. A roppanós brokkolit leszűröm.
6. A tepsit margarinnal kikenem és az aljára teszek a hagymás, szalonnás tésztából, majd.a tésztára kis kockákra vágott paradicsomot és brokkolit teszek. Erre ismét tészta kerül, majd brokkoli és paradicsom.
7. A tojást a tejjel összekeverem és a brokkolis tésztára öntöm.
8. A tetejét reszelt sajttal meghintem bőségesen. 200 fokon elkezdem sütni.
9. Először letakarva egy fóliával, majd kb. 10 percre után levéve azt, halvány sárgára sütöm.
Brokkolis, sonkás makaróni recepthez fűződő történet, jótanács
Önálló ételként fogyasztható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.