Borban párolt mustáros karajszeletek, baconos ceruzababbal és sült hagymával

Elkészítés módja
1. A ceruzababot megmossuk, végeit levágjuk, 6-8 percre sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jéghideg vízbe szedjük.
2. Ha a bab kézmelegre hűlt, akkor 7-8 db babot összefogva, 1-2 szelet baconba csavarunk és tepsibe, vagy sütőrácsra téve sütőben, vagy grillen megsütjük.
3. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
4. Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap, úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús.
5. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
6. A húst serpenyőben szép pirosra sütjük.
7. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy evőkanál mustárt, majd egy kevés vizet és 1 dl bort öntünk rá.
8. Visszatesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk.
9. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
10. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, úgy gyorsabban sül, nem ázik el és ropogós marad.
11. Szűrőbe, vagy papírtörlőre szedjük, a hússal és a baconos babbal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.