Bogdányi aprópecsenye
Elkészítés módja
1. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük. Ezután a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, kiveregetjük.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd rárakjuk a szűzpecsenyét. Megforgatva 3-4 percig sütjük, míg kifehéredik, megsózzuk, megborsozzuk. A zúzott fokhagymával megszórjuk, 1-2 percig együtt sütjük.
3. Közben a gombát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük. Az így előkészített zöldségeket 1-1,5 centis kockákra vágjuk, a pecsenyéhez adjuk. 7-8 percig együtt pirítjuk, közben a héjától megfosztott , karikákra vágott kolbászt is hozzáadjuk. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, a bort ráöntjük, és 2-3 percig pároljuk, míg szinte a zsírjára nem sül.
4. Közben a burgonyát megtisztítjuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, bő olajban ropogósra sütjük. Jól lecsöpögtetjük, végül közvetlenül a tálaláskor a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.