Boci süti

Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját egy tálban, a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint, azután a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
2. Egy közepes nagyságú (30x30 cm) tepsit kikenünk, belisztezünk, és a tésztát belesimítjuk.
3. A túrót a búzadarával, a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverjük. Nedves kézzel 20 kis gombócot formálunk belőle, és szépen elosztva a tepsiben lévő tésztára rakjuk, ami természetesen belesüllyed, és sütés után, amikor kihűlt, a vágásfelülete tarka lesz , mint a boci.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 30 percig sütjük.
Boci süti recepthez fűződő történet, jótanács
A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy csokimázzal is bevonhatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.