Bécsi krémes szelet

Elkészítés módja
1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. Ketté vágjuk és 2 db tepsi nagyságú lapra kinyújtjuk.
2. A tepsit vízzel kiöblítjük, de a vizet nem töröljük le a tepsiről.
3. Tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon a sütés alatt. A két lapot egyenként sütjük meg 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt.
4. A lapokat hosszában kettévágjuk.
5. A felső lapnak a legszebbet kiválasztjuk és erre kerül majd a máz.
6. A tojásfehérjét a cukorral, citromlével felverjük.
7. A tésztalapra simítjuk, hagyjuk megszáradni és forró, vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
8. A zselét elkészítjük.
9. A tortazselét a vízzel, vagy gyümölcslével, cukorral, ribizlivel összeforraljuk. Hagyjuk egy picit állni, majd az alsó lapra kenjük és hagyjuk megdermedni.
10. Amíg dermed, addig elkészítjük a krémet.
11. A krémhez a tojásokat ketté választjuk.
12. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
13. A tojássárgáját a liszttel, a 6 dkg cukorral, vaníliás cukrokkal, tejszínnel, fele mennyiségű tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáadjuk.
14. Állandó kevergetés mellett felfőzzük, míg a lábastól el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk és a tojáshabot apránként hozzákeverjük.
15. Visszatesszük a lángra és kézi habverővel 1 percen belül simára kikeverjük.
16. A krémet elfelezzük.
17. A zselés felületre kerül a 2. sima lap, erre tesszük a fele mennyiségű krémet, majd újból a sima lap jön és a maradék krém.
18. A mázas, négyzet alakú lapocskákkal kirakjuk és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
19. Ha kellően megdermedt, akkor a felső lapok mentén, vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.