Babos gánica (ganca)

Babos gánica  (ganca) recept
Hozzávalók
•  50 kg tarkabab
• 
•  2 kisebb babérlevél
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 gerezd fokhagyma
•  3 evőkanál finomliszt (még jobb a teljes őrlésű Graham-liszt)
•  6- 7 dkg zsír vagy 5-6 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A babot átválogatjuk, és néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

2. Másnap leszűrjük, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi, feltesszük főni. A babérlevéllel, a borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.

3. Míg a bab fő, a lisztet egy lábasban kevergetve 3-4 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.

Ezután a leszűrt puha babbal és annyi főzővízzel — ez kb. 1 pohárnyi —, hogy ne legyen túl ragacsos, összekeverjük és összetörjük, amit merülőmixerrel a legegyszerűbb. Végül leöntjük a forró zsírral vagy olajjal (lehet pirított hagymás is).

4. Zsírba (olajba) mártott evőkanállal tányérra szaggatjuk, és apróra vágott vagy szeletben megpirított szalonnával és lecsöpögtetett befőttel tálaljuk.

A leírásban szereplő Babos gánica (ganca) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.