Babos gánica (ganca)

Elkészítés módja
1. A babot átválogatjuk, és néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
2. Másnap leszűrjük, majd annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi, feltesszük főni. A babérlevéllel, a borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
3. Míg a bab fő, a lisztet egy lábasban kevergetve 3-4 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.
Ezután a leszűrt puha babbal és annyi főzővízzel — ez kb. 1 pohárnyi —, hogy ne legyen túl ragacsos, összekeverjük és összetörjük, amit merülőmixerrel a legegyszerűbb. Végül leöntjük a forró zsírral vagy olajjal (lehet pirított hagymás is).4. Zsírba (olajba) mártott evőkanállal tányérra szaggatjuk, és apróra vágott vagy szeletben megpirított szalonnával és lecsöpögtetett befőttel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.