Az almás-pudingos leveles tészta

Az almás-pudingos leveles tészta recept
Hozzávalók
•  500 g leveles tészta
•  240 g babapiskóta (tallér vagy hosszúkás)
•  1.2 kg alma (reszelt)
•  1 csipet fahéj
•  1 teáskanál citromlé
•  3 ek. cukor
A pudingos töltelékhez:
•  1.2 l tej
•  3 csomag vaníliás pudingpor
•  6 ek. cukor
•  1 db tojás (a lekenéshez elmaradhat)

Elkészítés módja

1. A leveles tésztát kettévágjuk és az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra. A tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

2. A tésztára rátesszük a babapiskótákat szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt 3 ek. cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

3. A tejből az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük és elsimítjuk.

4. A leveles tészta második részét is kisodorjuk. Villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

5. Előremelegített sütőben kb. 30 -35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

Az almás-pudingos leveles tészta recepthez fűződő történet, jótanács

Egyéb tudnivalók az elkészítéshez: sütési hőfok: 200°C; sütési mód: hőlég keveréses; tepsi mérete: 30x40 cm

A leírásban szereplő Az almás-pudingos leveles tészta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leveles tészta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.