Az almás-pudingos leveles tészta
Elkészítés módja
1. A leveles tésztát kettévágjuk és az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra. A tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).
2. A tésztára rátesszük a babapiskótákat szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt 3 ek. cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk.
3. A tejből az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük és elsimítjuk.
4. A leveles tészta második részét is kisodorjuk. Villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).
5. Előremelegített sütőben kb. 30 -35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
Az almás-pudingos leveles tészta recepthez fűződő történet, jótanács
Egyéb tudnivalók az elkészítéshez: sütési hőfok: 200°C; sütési mód: hőlég keveréses; tepsi mérete: 30x40 cm
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.