Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta
Elkészítés módja
1. Az aszalt paradicsomon lévő olaj felét egy teflon edénybe öntjük és felforrósítjuk, erre reszeljük a fokhagymát, rádobjuk az össze vagdalt aszalt paradicsomot, felaprított sonkát és kicsit összepirítjuk az egészet.
2. Ráöntjük a tésztát, összeforgatjuk, kicsit pirítjuk és felöntjük annyi forró vízzel ami ellepi.
3. Rádobjuk a vágott bazsalikomot és az apróra össze vágott friss paradicsomot, a felezett olajbogyót, majd sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
4. Lefedve lassú tűzőn addig főzzük, amíg magába nem issza az összes vizet.
5. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a kanál tejszínt és a leheletnyi reszelt citrom héját. (Ettől kicsit krémes és kicsit üde íze lesz) Belekeverjük a kockákra vágott mozzarella sajtot és azonnal tálaljuk.
Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta recepthez fűződő történet, jótanács
Egy nagyon kellemes, nagyon egyszerű egytálétel. Strandról hazaesve, amikor az ember enne valamit ami hamar kész, de nem kívánja a nehéz ételt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.