Aranygaluska muffinsütőben készítve

Elkészítés módja
1. A tésztához az élesztőből, kevés cukorral, fele tejjel kovászt készítek, vagyis felfuttatom.
2. Az élesztőt hozzáadom a többi hozzávalóhoz és gép segítségével kidolgozom.
3. Duplájára kelesztem, majd amikor megkelt lisztezett deszkára kiöntöm és vékonyra kinyújtom.
4. Kisebb pogácsaszaggatóval kis karikákat szúrok ki belőle.
5. Egy muffinsütőt olajjal kikenek és a tésztakarikákat olajjal lekenve a formába teszem, mint a rózsaszirmokat, közben pedig minden sziromra cukorral, citrommal összekevert diót szórok.
6. Kb. 6-7 karikát teszek a formába, végül a tetejére is diót szórok, de előtte beolajozom a tészta tetejét.
7. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm.
8. Amint megsült, könnyedén kiszedem a formából és a vaníliasodóval körítve tálalom.
9. A sodót a szokásos módon készítem mint a pudingot, csak sokkal hígabbra főzöm.
Aranygaluska muffinsütőben készítve recepthez fűződő történet, jótanács
Szépen és gusztusosan lehet tálalni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.