Aranygaluska

Aranygaluska recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  50 dkg liszt
•  3 dkg élesztő
•  5 dkg cukor
•  3 dl tej
•  2 tojássárgája
•  reszelt citromhéj
•  5 dkg vaj
A szóráshoz:
•  20 dkg darált dió
•  10 dkg cukor
•  5 dkg olvasztott vaj
A vaníliaöntethez:
•  1/2 l tej
•  1 púpozott evőkanál liszt
•  2 csomag vaníliás cukor
•  2 db tojássárgája
•  5 dkg cukor
•  6 dkg olvasztott vaj
•  csipetnyi só
A kiszúrt pogácsák szórásához:
•  15 dkg cukrozott darált dió
•  8 dkg olvasztott vaj

Elkészítés módja

1. Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

2. A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük.

3. A tálból kiborítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.

4. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk.

5. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.

6. Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe tesszük.

7. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel.

8. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!

9. Vaníliamártással tálaljuk.

10. A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük.

11. Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.

A leírásban szereplő Aranygaluska recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (aranygaluska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.