Aranygaluska

Elkészítés módja
1. Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
2. A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük.
3. A tálból kiborítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
4. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk.
5. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.
6. Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe tesszük.
7. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel.
8. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!
9. Vaníliamártással tálaljuk.
10. A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük.
11. Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.