Arab padlizsánkrém (Baba ganoush)

Elkészítés módja
1. A padlizsánokat alufóliával bélelt tepsire rakjuk és a sütőben 200 fokon megsütjük.
2. Hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a héját.
3. Feldaraboljuk és aprítógépbe rakjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és péppé turmixoljuk.
4. Tálkába tesszük és petrezselyemmel megszórjuk.
5. Aki szereti fekete olajbogyóval is eheti, nagyon finom.
6. Pitával, vagy bagettel kínáljuk.
Arab padlizsánkrém (Baba ganoush) recepthez fűződő történet, jótanács
Ismerkedjünk meg a libanoni származású Baba Ganoush, padlizsánkrémmel. Sokféle krémet ismerünk és szeretünk, de ezt is ki kell próbálni, mert garantáltan nagy sikert arat. Amerikában már évek óta reneszánszát éli, nálunk viszont még csak a tradícionális arab éttermekben szolgálják fel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.