Kínai sült hal
Elkészítés módja
1. A halfilét bőrös oldalával lefelé vágódeszkára fektetjük, majd húsát ujjnyi távonként, a kést kb. 45 fokban tartva, majdnem a bőréig bevágjuk. A kést elfordítjuk, az előző vágásokra merőlegesen a halhúst újra a bőréig bevágjuk. Először a sóval dörzsöljük be jól, azután a liszttel.
2. A fritőzben bő olajat forrósítunk, a halat bőrös oldalával lefelé belerakjuk, 3-4 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőben ne süssük, mert nehéz úgy bánni a hallal, hogy ne törjön össze, ellenben a fritőz kosara megtartja.
3. A mártásához a paradicsomot földaraboljuk, turmixoljuk, és átszűrjük egy lábasba (friss paradicsom híján a paradicsomlevet öntjük bele). A szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fölforraljuk, a paprikakrémmel tüzesítjük. Ha forr, a kb. 1 deci vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, semmiképp sem a honi paradicsommártáshoz hasonlónak. Utánaízesítjük.
4. Az olajat újra megforrósítjuk, a halat belerakjuk, és immár 2 perc alatt jó ropogósra sütjük. Jól lecsöpögtetjük. Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük. Néhány szem főtt zöldborsóval díszítve még dekoratívabb.
Kínai sült hal recepthez fűződő történet, jótanács
Készíthetjük ponty- vagy amurfilével is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.