Kínai sült hal

Kínai sült hal recept
Hozzávalók
•  4 nagy egyenként kb. 25 dkg-os szálka nélküli bőrös halfilé (harcsa vagy afrikai harcsa fogas)
•  1.5 kiskanál só
•  6 evőkanál finomliszt
a sütéshez:
•  bő olaj
a mártáshoz:
•  50 dkg paradicsom vagy 4 dl 100%-os paradicsomlé
•  2-3 evőkanál sötét szójaszósz
•  2 evőkanál vörösborecet
•  csipet só
•  3 evőkanál kristálycukor
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1.5 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés módja

1. A halfilét bőrös oldalával lefelé vágódeszkára fektetjük, majd húsát ujjnyi távonként, a kést kb. 45 fokban tartva, majdnem a bőréig bevágjuk. A kést elfordítjuk, az előző vágásokra merőlegesen a halhúst újra a bőréig bevágjuk. Először a sóval dörzsöljük be jól, azután a liszttel.

2. A fritőzben bő olajat forrósítunk, a halat bőrös oldalával lefelé belerakjuk, 3-4 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Serpenyőben ne süssük, mert nehéz úgy bánni a hallal, hogy ne törjön össze, ellenben a fritőz kosara megtartja.

3. A mártásához a paradicsomot földaraboljuk, turmixoljuk, és átszűrjük egy lábasba (friss paradicsom híján a paradicsomlevet öntjük bele). A szójaszósszal, a vörösborecettel, a sóval és a cukorral ízesítve fölforraljuk, a paprikakrémmel tüzesítjük. Ha forr, a kb. 1 deci vízzel simára kevert keményítővel sűrítjük. Inkább hígnak kell lennie, semmiképp sem a honi paradicsommártáshoz hasonlónak. Utánaízesítjük.

4. Az olajat újra megforrósítjuk, a halat belerakjuk, és immár 2 perc alatt jó ropogósra sütjük. Jól lecsöpögtetjük. Tálaláskor a paradicsomos mártással leöntjük. Néhány szem főtt zöldborsóval díszítve még dekoratívabb.

Kínai sült hal recepthez fűződő történet, jótanács

Készíthetjük ponty- vagy amurfilével is.

A leírásban szereplő Kínai sült hal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.