Almás pite másként

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom és kettéosztom.
2. A reszelt almákat a cukorral, citrommal, fahéjjal összekeverem és olajon addig párolom, amíg a levét el nem fővi. Ekkor lehűtöm.
3. A tészta egyik felét kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem.
4. Megkenem lekvárral, megszórom darált dióval és a kihűlt almát egyenletesen ráteszem.
5. Erre ráhelyezem a másik kinyújtott tésztalapot és tojással lekenem, majd 180 fokon megsütöm.
6. Amikor megsült még melegen ráteszem a tojásfehérjés glazúrt.
7. A tojásfehérjét a citrommal és cukorral kikeverem, egészen addig amíg keményedni nem kezd, ekkor a tésztára kenem, majd 3-4 percre visszateszem a már nem forró sütőbe, hogy kicsit száradjon a glazúr, majd utána még melegen a tetejét bevagdosom.
8. Amikor kihűlt felszelem.
Nagyon jól néznek ki!
Gratulálok Marcsika ismét nagyon dekorativ sütikét készítettél:)